Sledujte nás aj na:
  • share on facebook
Dňa 22. januára 2024

Výstava "Plenéry Zemplínskeho múzea"

Pozývame Vás na silvestrovskú vernisáž ,,Plenéry Zemplínskeho múzea“! 

Silvester, konkrétne dopoludnie posledného dňa kalendárneho roka, je už tradične spätý s kultúrnym podujatím - silvestrovskou vernisážou.

Šesťdesiate výročie vzniku Zemplínskeho múzea je výnimočnou príležitosťou venovať tohoročný Silvester výstave – výberu z tvorby umelcov, ktorí boli počas celej jeho existencie účastníkmi medzinárodných maliarskych i sochárskych plenérov – sympózií organizovaných múzeom.

Maliarske plenéry organizované v priebehu rokov existencie Zemplínskeho múzea  priniesli výsledky  niekedy priamo navádzajúce na barbizónsku tradíciu, inokedy blížiace sa k nepredmetnej forme alebo iným podobám, ktoré moderné a postmoderné umenie prinieslo. V každom prípade však vznikli diela podnietené daným prostredím i vzájomnou komunikáciou medzi účastníkmi, ktorá je vlastným zmyslom i poslaním takýchto stretnutí.  

Vnímať tieto stretnutia ako všedné - nevšedné okamihy nášho života nás nabáda aj táto výstava, slávnostne otváraná v deň, ktorým sa niečo pre každého z nás končí, ale aj začína.

Vernisáž sa uskutoční 31. decembra 20171000 hod. galérii ZOS v Michalovciach. 
Súčasťou vernisáže bude predstavenie publikácií:
MOUSSON. Svet farieb a svetla
a
Kaštieľ v Michalovciach

 

Výstava potrvá do 24. januára 2018.



silvestrovska pozvanka

  • facebook
  • instagram
historia michaloviec
Odber noviniek
Váš e-mail

Súhlasím so spracovaním mojich osobných údajov v rozsahu: e-mailová adresa za účelom zasielania newslettrov Viac informácií o spracovaní osobných údajov

partneri