Sledujte nás aj na:
  • share on facebook
Pridané dňa 22. augusta 2024

Publikácia Kaštieľ v Michalovciach NA PREDAJ!

KAŠTIEĽ V MICHALOVCIACH

 


Knihu si môžete zakúpiť v Zemplínskom múzeu v Michalovciach (budova tzv. Starého kaštieľa za Rímskokatolíckym farským kostolom v parku Kerta), alebo objednať na info@zemplinskemuzeum.sk
Cena: 15 €

 

 

Táto knižná publikácia zhŕňa najnovšie poznatky z oblasti archívneho, historického a architektonického výskumu michalovského kaštieľa. Prináša veľa spresnení či opráv starších publikovaných informácií, ale i množstvo nových faktov. Obsahuje aj vyše 50 fotografií, pričom niektoré dobové zábery neboli doteraz publikované.

Vydavateľom knihy je Zemplínske múzeum v Michalovciach. Jej zostavovateľmi sú Mgr. Maroš Demko a PaedDr. Martin Molnár. Autorský kolektív tvorili Mgr. Alena Mišíková, PhD. – historička Štátneho archívu v Prešove, PaedDr. Martin Molnár a Mgr. Stanislava Rovňáková – historici Zemplínskeho múzea a Ing. Miroslav Matejka s Mgr. Michalom Šimkovicom – odborníci na architektonicko-historický výskum, ktorí sa podieľali na výskume kaštieľa počas nateraz poslednej rekonštrukcie.

Vydanie publikácie bolo podporené z verejných zdrojov, poskytnutých Fondom na podporu umenia, i finančným príspevkom zo strany Úradu Košického samosprávneho kraja. 

 

obalka 1

02 Kaštieľ v Michalovciach tiraž


03 Kaštieľ v Michalovciach obsah

  • facebook
  • instagram
historia michaloviec
Odber noviniek
Váš e-mail

Súhlasím so spracovaním mojich osobných údajov v rozsahu: e-mailová adresa za účelom zasielania newslettrov Viac informácií o spracovaní osobných údajov

partneri