Sledujte nás aj na:
  • share on facebook
Pridané dňa 21. augusta 2024

Výstava "Plenéry Zemplínskeho múzea"

Pozývame Vás na silvestrovskú vernisáž ,,Plenéry Zemplínskeho múzea“! 

Silvester, konkrétne dopoludnie posledného dňa kalendárneho roka, je už tradične spätý s kultúrnym podujatím - silvestrovskou vernisážou.

Šesťdesiate výročie vzniku Zemplínskeho múzea je výnimočnou príležitosťou venovať tohoročný Silvester výstave – výberu z tvorby umelcov, ktorí boli počas celej jeho existencie účastníkmi medzinárodných maliarskych i sochárskych plenérov – sympózií organizovaných múzeom.

Maliarske plenéry organizované v priebehu rokov existencie Zemplínskeho múzea  priniesli výsledky  niekedy priamo navádzajúce na barbizónsku tradíciu, inokedy blížiace sa k nepredmetnej forme alebo iným podobám, ktoré moderné a postmoderné umenie prinieslo. V každom prípade však vznikli diela podnietené daným prostredím i vzájomnou komunikáciou medzi účastníkmi, ktorá je vlastným zmyslom i poslaním takýchto stretnutí.  

Vnímať tieto stretnutia ako všedné - nevšedné okamihy nášho života nás nabáda aj táto výstava, slávnostne otváraná v deň, ktorým sa niečo pre každého z nás končí, ale aj začína.

Vernisáž sa uskutoční 31. decembra 20171000 hod. galérii ZOS v Michalovciach. 
Súčasťou vernisáže bude predstavenie publikácií:
MOUSSON. Svet farieb a svetla
a
Kaštieľ v Michalovciach

 

Výstava potrvá do 24. januára 2018.

  • facebook
  • instagram
historia michaloviec
Odber noviniek
Váš e-mail

Súhlasím so spracovaním mojich osobných údajov v rozsahu: e-mailová adresa za účelom zasielania newslettrov Viac informácií o spracovaní osobných údajov

partneri